Translate

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Επιτροπή Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών σας ενημερώνει ότι εδώ και τρεις μήνες περίπου γίνεται προσπάθεια να στηθούν δύο μονάδες επεξεργασίας βιομάζας (με πρώτη ύλη πριονίδια) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας . Τέτοιες μονάδες δεν έχουν ξαναλειτουργήσει στην Ελλάδα και και επομένως δε θέλουμε να γίνουμε οι κάτοικοι της περιοχής πειραματόζωα των «επενδυτών».
Η μεγάλη πιθανότητα ρύπνασης του αέρα, οι κίνδυνοι για την υγείας μας, οι αρνητικές επιπτώσεις στην αγροτική μας παραγωγή, οι ασάφειες και συνεχείς μεταλλάξεις στις προτάσεις των επενδυτών μας οδηγούν στο να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σ΄αυτού του είδους επενδύσεις Α.Π.Ε. στην περιοχή μας.
Σας καλούμε όλους και όλες
την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι (13.00) στην παλιά Νομαρχία για να δηλώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση που θα γίνει ενώπιον της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας, όπου και θα συζητηθεί το θέμα.
Θα υπάρξουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των κατοίκων από την πλατεία Χάνια στα Βασιλικά και άλλα χωριά προς την παλιά Νομαρχία και την επιστροφή τους.
(Αναμένουμε για την ώρα αναχώρησης)
Επιτροπή Αγώνα Βασιλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου